یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ – Sunday 24 November 2024

ساعت: ۱۴:۰۲

رشد ۹۴ درصدی درآمد عملیاتی و ۷۹ درصدی سود خالص پتروشیمی شیراز

درآمد عملیاتی پتروشیمی شیراز در سال 1400 بالغ بر چهارده هزار و 112 میلیارد تومان ثبت شد که در مقایسه با سال 1399 (هفت هزار و 270 میلیارد تومان) به میزان 94 درصد رشد داشته است. همچنین سود خالص شرکت در سال 1400 به رقم پنج هزار و 557 میلیارد تومان رسید. سود خالص در سال قبل عدد سه هزار و 97 میلیارد تومان بود، این به معنای رشد بسیار قابل ملاحظه 79 درصدی است.

به گزارش “راهبرد انرژی”، پتروشیمی شیراز به یکباره و در یک سال اخیر بیش از 94 درصد رشد درآمد عملیاتی ثبت کرد. سود خالص این مجموعه نیز در سایه تغییرات ساختاری تکان دهنده، 79 درصد رشد کرد.
امین امرائی مدیرعاملی که چنین نتیجه ای را رقم زد، مانند یک استعداد نوظهور و درخشان فوتبالی، خیلی زود مورد توجه هیئت مدیره های مختلف پتروشیمی در کشور قرار گرفت. وی پیشنهاد پتروشیمی مارون را پذیرفت و انتظار می رود که نتایج قابل توجه و خیره کننده شیراز در مارون نیز تکرار شود.
امین امرائی کارشناسی ارشد مهندسی نفت خود را از دانشگاه تهران اخذ کرد، وی دکتری مدیریت مهندسی و ساخت دارد و با توجه به قدرت مدیریتی_ مهندسی که به عنوان مجری طرح جمع آوری گازهای همراه نفت مناطق نفت خیز جنوب (طرح آماک) از خود نشان داد، خیلی زود وجه تمایز مدیریتی خود را نشان داد و به عنوان یک مدیرعامل تنکوکرات  قهار خود را به اثبات رساند.
مدیر عاملی شرکت مدیریت و بهره برداری پترو پارس، عضویت هیئت مدیره توسعه فراگیر فولاد خوزستان و همچنین مدیر عاملی مجتمع فولاد میانه از دیگر سوابق او است.
پس از یک سال موفق مجمع سالیانه پتروشیمی شیراز منتهی به سال مالی 29/12/1400 با حضور قریب ۸۷ درصدی صاحبان سهام شرکت، چندی قبل برگزار شد.
در جریان بررسی گزارش عملکرد مدیریت شرکت و تصویب صورت های مالی، اعلام شد که شرکت پتروشیمی شیراز در سال1400، حدود ۱.۸ میلیون تن به ارزش حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان تولید و فروش به ثبت رسانده که در نوع خود یک رکورد تاریخی محسوب می شود.
همچنین مدیریت شرکت توانست بدنه بازرگانی را مجاب کند تا الگوریتم صادراتیCFR ( تحویل در مقصد) را پیاده سازی کنند.
این رشد صادرات توانست فرایندها را از نظر مالی و فنی تا حد زیادی بهینه سازی کند.
صادرات به بازارهای آمریکای لاتین، به ویژه کشور برزیل، ان هم برای اولین بار، از جمله دیگر موفقیت های ثبت شده در لیست بلند دستاوردهای یک ساله این شرکت است.
درآمد عملیاتی پتروشیمی شیراز در سال 1400 بالغ بر چهارده هزار و 112 میلیارد تومان ثبت شد که در مقایسه با سال 1399 (هفت هزار و 270 میلیارد تومان) به میزان 94 درصد رشد داشته است.
همچنین سود خالص شرکت در سال 1400 به رقم پنج هزار و 557 میلیارد تومان رسید. سود خالص در سال قبل عدد سه هزار و 97 میلیارد تومان بود، این به معنای رشد بسیار قابل ملاحظه 79 درصدی است. چنین افزایشی در سود خالص، آن هم در این شرایط اقتصادی، دستاوردی غیرقابل انکار محسوب می شود.
همچنین، پتروشیمی شیراز در سال گذشته توانست از ظرفیت اسمی و بودجه تعیین شده عبور کند. در حال حاضر واحدهای تولید شرکت بیشتر از ظرفیت اسمی تولید دارند.
شرکت پتروشیمی شیراز در حال حاضر و با در نظر گرفتن ظرفیت اسمی و واقعی خود معادل 3.2 میلیون تن ظرفیت تولید داشته و این قابلیت را دارد تا 3.5 میلیون تن محصول نهایی تولید شده و قابل فروش را عرضه کند.
در مجمع امسال شیراز همچنین عنوان شد که بحث مالیات بر صادرات اوره فعلا در دستور کار قرار نگرفته است. پتروشیمی شیراز به دنبال استفاده از معافیت مالیاتی ماده ۱۳۲ برای فروش اوره داخلی نیز هست. همچنین اعلام شد که تخفیفی از بابت فروش اوره صادراتی داده نمی شود. پتروشیمی شیراز یکی از بالاترین نرخ های فروش اوره در میان شرکت های تولیدی ایرانی را در اختیار دارد.
همچنین اعلام شد که کار حسابرسی افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی پتروشیمی شیراز به پایان رسیده و در حال طی مراحل قانونی آن می باشد. سرمایه ثبت شده شرکت در حال حاضر 510 میلیارد تومان می باشد.
داراییهای جاری پتروشیمی شیراز در سال 1400 بالغ بر دوازده هزار و 210 میلیارد تومان شد که نسبت به سال1399 (چهار هزار و 842 میلیارد تومان) به مقدار152 درصد افزایش داشته است، که عموماً بابت افزایش مطالبات از شرکت های خدمات حمایتی و همچنین افزایش در موجودی ریالی محصولات می باشد. شایان ذکر است که کل مانده تسهیلات پتروشیمی شیراز در سال گذشته تسویه شده است.
در این مجمع بیان شد که پتروشیمی شیراز هر ۵ سال یکبار یک اورهال اساسی دارد که جدا از تعمیرات اضطراری است. عمده بهای تمام شده پتروشیمی شیراز مربوط به خوراک و سوخت اعلام شد. شایان ذکر است که پتروشیمی شیراز در فصل زمستان کمترین قطعی گاز در بین مجتمع های پتروشیمی را داشته است.
در مجمع عمومی پتروشیمی شیراز، ریسکهای عمده شرکت در سال 1401 به شرح زیر اعلام شد: 1- ریسک نرخ ارز، 2-افزایش بهای حامل های انرژی، 3-نرخ فروش صادراتی، 4-ریسک رعایت یا قانونی، اقتصادی و سیاسی، 5-ریسک هایHSE در ارتباط با خطرات زیست محیطی، ایمنی، 6-وضعیت سرمایه در گردش، 7-وضعیت مطالبات شرکت، 8-نقدینگی و جریان های نقدی.
همچنین حسب رعایت دستورالعمل ها و آیین نامه های سازمان بورس و عطف به مصوبه مجمع عمومی عادی سالیانه، مبلغ 39 میلیارد ریال جهت انجام امور مربوط به مسوولیت های اجتماعی در سطح استان تصویب شد.
عمده ترین پروژه های در دست اجرای پتروشیمی شیراز که در صورت به بهره برداری رسیدن موجب سهولت در سیر صعودی شرکت و افزایش مزایای رقابتی پتروشیمی شیراز در مقایسه با سایر رقبا می گردد به شرح زیر اعلام شد1- ایجاد امکانات و تجهیزات مورد نیاز انبارهای مجتمع در بندرعباس،۲- احداث ساختمان ستادی شیراز،3- پروژه های رفع تنگناهای تولید،4- احداث واحد تصفیه پساب به گونه ای که استفاده از پساب تصفیه شده برای تامین منابع آبی مورد نیاز شرکت در دستور کار قرار گرفته است.
از مباحث عمده دیگر مجمع عمومی پتروشیمی شیراز، این بود که در راستای اجرای برنامه های تدوین شده برای سال 1401شرکت برنامه ریزی هایی به منظور تولید و حفظ و گسترش سهم بازار داخلی، حفظ و افزایش سهم بازار خارجی، تقویت خدمات فروش، ارائه محصول با قیمت رقابتی و استمرار فروش انجام داده است. بر این اساس موارد زیر را به عنوان خط مشی فروش خود قرار داده است:
1-تولید بر مبنای حداکثر ظرفیت اسمی، 2- گسترش بازارهای فروش محصولات و تنوع بخشی در شیوه های فروش،3- تمرکز بر تامین تقاضای بازار صادراتی با توجه به کیفیت مطلوب محصولات تولیدی، 4- تامین تقاضای مورد نیاز داخلی،5- افزایش سهم بازار کشورهای همجوار.
در رابطه با توسعه کسب و کار شرکت، تاسیس کارخانه تولید کیسه جهت بسته بندی محصولات شرکت برنامه ریزی لازم انجام شده است. مضافا تولید کریستال ملامین و متیل آمین به عنوان طرح های در دست اقدام شرکت می باشد که هنوز فرایند اجرایی آن شروع نگردیده است.
در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی شیراز، بنا به پیشنهاد هیات مدیره مقرر شد از ۱۰۸۹ تومان سود خالص محقق شده برای هر سهم، ۳۷۵ تومان به ازای هر سهم به عنوان سود نقدی میان سهامداران توزیع شود که سود سهام سهامداران حقیقی، صندوق های سرمایه گذاری و سبدگردان ها از تاریخ 21 شهریور سالجاری از طریق سامانه سجام به حساب اعلامی سهامداران واریز می گردد و سود سهام اشخاص حقوقی در صورت قبول مسوولیت توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی در مهلت قانونی به شماره حساب معرفی شده در سامانه سجام واریز خواهد شد. همچنین اشخاص حقیقی که تا تاریخ واریز وجه از سوی شرکت سپرده گذاری مرکزی، فاقد کد سجام می باشند، از تاریخ 1 آبان سالجاری به شعب بانک تجارت مراجعه و ضمن به همراه داشتن اصل کارت ملی و کد سهامداری (کد بورسی)، نسبت به دریافت سود سهام خود اقدام نمایند.
امین امرایی در پتروشیمی شیراز برای سهامداران همه کار کرد تا ثبت شیرین ترین میراث در این شرکت رقم بخورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی